Vanaf het moment dat je zwangerschapstest ‘positief’ aangeeft, kun je de verloskundige bellen voor een eerste controle. Bijvoorbeeld een van de vroedvrouwen van Verloskundepraktijk Rotterdam West. Daar kunnen ze je alles vertellen over de eerste controle, je zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

Bekijk de praktijk

Eerste afspraak bij de vroedvrouw in Rotterdam

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Nu kun je een afspraak maken bij een van de vroedvrouwen van de Verloskundepraktijk Rotterdam West. Vaak kom je voor het eerst bij de verloskundige als je tussen de 7 en 10 weken zwanger bent. Tijdens dit gesprek bespreek je met de vroedvrouw allerlei zaken die van belang kunnen zijn, zoals operaties die je hebt gehad, aandoeningen in de familie, en de gezondheid van je partner. Je krijgt een bloedtest en je bloeddruk wordt opgemeten. Tijdens de eerste controle kun je het hartje nog niet horen kloppen, dat kan vanaf een week of 12.

Wat doet een vroedvrouw?

Tijdens een zwangerschap bezoek je zo’n 10 tot 15 keer de vroedvrouw. Hoe verder je bent in je zwangerschap, hoe vaker je naar haar toegaat. In de laatste weken kom je zelfs iedere week. De vroedvrouwen uit Rotterdam vragen bij iedere controle hoe het met je gaat. Naast dat ze je advies geven over de zwangerschap en bevalling, bieden zij ook een luisterend oor. Natuurlijk checkt ze bij iedere controle je bloeddruk en voelt ze aan je buik om te bepalen of het kindje goed groeit. Ben je 20 weken of verder? Dan bespreken jullie ook of het kindje beweegt.

Van vroedvrouw naar gynaecoloog

Een vroedvrouw is specialist op het gebied van een normale zwangerschap en bevalling. Zij controleert je gedurende de hele tussenliggende periode, en als ze vermoedt dat er een probleem is met jouw gezondheid of die van het kindje, stuurt ze je door. Je gaat dan naar de gynaecoloog. Dit is bijvoorbeeld het geval als je last hebt van bloedarmoede of maagklachten. Soms ga je na het traject bij de gynaecoloog weer terug naar de verloskundige; soms blijf je bij de gynaecoloog onder behandeling tot aan de bevalling.

Bel de vroedvrouw uit Rotterdam voor een eerste afspraak

Over Verloskundepraktijk Rotterdam West

De vroedvrouwen van Verloskundepraktijk Rotterdam-West doen er alles aan jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom werken zij volgens de richtlijnen van de beroepsvereniging (KNOV), maar ook volgens landelijke en deels lokale protocollen. Die zijn in overleg met gynaecologen van ziekenhuizen in de buurt opgesteld. Uiteraard zijn alle medewerkers BIG- geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen. Zo weet je zeker dat je goed zit bij de vroedvrouwen in Rotterdam West.

Maak een afspraak