Wist je dat 4 op de 10 ouders van kinderen tussen de 100 en 135 cm hun kindje vervoert op een zitverhoger of gewoon op de achterbank in de gordels?

Kies voor een autostoel mét rugleuning

Wist je dat 4 op de 10 ouders van kinderen tussen de 100 en 135 cm hun kindje vervoert op een zitverhoger of gewoon op de achterbank in de gordels? Echter, in het geval van een aanrijding bieden zitverhogers onvoldoende bescherming voor je kind. De Consumentenbond en Maxi-Cosi adviseren daarom je kindje tussen de 100 en 135 cm altijd in een autostoel mét rugleuning te vervoeren. De resultaten zijn gebaseerd op een poll die Maxi-Cosi uitzette via Mamaplaats.nl. 365 ouders vulden de poll in.

Een autostoel met rugleuning geeft betere bescherming aan het hoofd en de nek van je kind. “Maxi-Cosi maakt zich al jaren sterk om het vervoer van kinderen zo veilig mogelijk te maken,” zegt Judith van Sambeek van Maxi-Cosi. “Uit tests blijkt dat het gebruik van een autostoel met rugleuning veel veiliger is. Het beste is een variant met hoofd- en schouderbescherming, die vermindert de impact van een zijdelingse botsing aanzienlijk.”

Check regelgeving op jouw vakantiebestemming

Belangrijk voor alle ouders die samen met hun kindjes met de auto op vakantie gaan dit jaar. In sommige Europese landen (zoals Duitsland) is het verplicht om je kind tot 150 cm in een autostoel te vervoeren. In Nederland is het verplicht tot 135 cm. Zorg dat je je altijd goed informeert voordat je op vakantie gaat!

http://www.maxi-cosi.nl/nl-nl/