Kun je die droomreizen wel vergeten als je een kindje hebt? Onzin!Voor ieder vakantietype zijn er bestemmingen te vinden waar je een onvergetelijk avontuur kunt beleven.

Avontuur

Kan het voor jou niet spannend genoeg, verdiep je dan eens in de mogelijkheden die Frankrijk biedt. Of je nu een stoere kajaktocht wilt maken of survivallen – het kan er allemaal. Flinke wandelingen maken is met een kinderwagen misschien een beetje lastig. Maar verdiep je dan eens in draagdoeken en speciale rugzitjes; zo kun je – net als voordat je kinderen had – gewoon must-visits bezoeken. Mag het voor jou nou nog wat verder? Geen punt. Zorg dat je essentiële verzorgingsspulletjes voor je kindje meeneemt en het avontuur kan overal ter wereld beginnen.


Tikva Looijen

“Wij zijn met onze dochter (3) naar Myanmar geweest; als gezinsbestemming heeft dat nog niets. Online is er over reizen met kinderen naar dat soort landen ook weinig informatie te vinden. Ter plekke moet je dan beslissen wat je doet. Zo hebben we in Myanmar onze dochter tussen ons in op de scooter gezet. De lokale bevolking verwelkomt je heel enthousiast als je met kinderen reist, waardoor je culturen echt leert kennen. Heel bijzonder.”

Zon

Ben jij een echte zonaanbidder dan hoef je deze zomer echt niet lang in het vliegtuig te zitten. In een paar uurtjes
sta je al op een heerlijk Grieks of Spaans strand. Zelfs als je last minute beslist dat je er eventjes uit wil, zijn er in deze landen veel kindvriendelijke accommodaties te vinden. Qua eten, hygiëne en gezondheidszorg hoef je je geen zorgen te maken; die voldoen vaak aan onze Nederlandse normen.

Lotte Piessens

“Strandvakanties zijn altijd al ons ding geweest. Met ons zoontje gaat dat perfect. Natuurlijk houden we ‘m goed in de gaten – slapen op het strand, zoals vroeger, zit er echt niet meer in en voor de zekerheid draagt-ie ook een opvallende zwembroek en een bandje met daarop ons nummer. Ook een uv-shirtje en goede zonnebrand vergeten we niet; al ga je met zo’n kleintje natuurlijk in de schaduw zitten.”

Cultuur

Vakanties zijn bij uitstek het moment om cultuur te snuiven. Kies bijvoorbeeld voor een verrassende stadstour of ga op zoek naar prachtige gebouwen uit het verleden. Je zult zien dat zelfs de kleinsten onder de indruk zijn. Zorg wel voor voldoende afwisseling; combineer Parijs bijvoorbeeld met een bezoek aan een pretpark of combineer het Spaanse strand met de rijke cultuur van Barcelona. Wil je juist meer over de natuur leren, kies dan voor de indrukwekkende uitzichten in de Scandinavische landen.

Sharon de Waal

“Wij willen onze kinderen wat van de cultuur meegeven van de landen die we bezoeken. Met twee zoons van drie en dertien is dat weleens lastig. De plekken die ze van tv of uit Disneyfilms kennen, vinden ze interessant. Ondanks dat de jongste nog zo klein is, blijft er veel bij. Vakantie moet wel echt vakantie blijven en geen moetje langs allerlei bezienswaardigheden; daarom mogen ze zelf kiezen en wisselen we af met dagjes aan het strand.”

Dichtbij

Houd je niet van vliegen en heb je geen zin om uren in de auto te zitten, blijf dan dichtbij huis. Wist je dat er in Nederland – en net iets verder over de grens in België en Duitsland – veel leuke campings en vakantieparken te vinden zijn? Je hebt zelfs themacampings die volledig inspelen op de belevingswereld van kinderen. Vier je je vakantie thuis, trek er dan op uit in de eigen omgeving; je zult zien dat je zelfs heel dichtbij allerlei nieuwe, leuke dingen ontdekt.

Marlon Willems

“Ik was hoogzwanger van de tweede toen we voor het eerst in eigen land bleven. We kozen Zeeland en genoten van de vrijheid en sfeer op de camping. De jaren daarna zijn we in Nederland gebleven. Voor het aanbod hoef je namelijk niet ver weg. Je hebt hier zoveel mooie campings met een ruim animatie-aanbod. Terwijl wij met de kleinste rond de caravan bleven, genieten de oudste van de entertainment. Zo fijn!